SOLNA GATE

Vi utvecklade fastigheten Kv. Aprikosen genom en större ombyggnad av de publika delarna. Genom en överglasning med ett elliptiskt, kupolformat glastak över en innergård skapades ett nytt torg direkt innanför entrén. Detta blev ett nytt naturligt nav centralt i huset, med gemensam receptionen för husets hyresgäster, espressobar, väntplatser och entréer till restaurang, konferensanläggning och hyresgästernas kontor.

I nära anslutning till torget finns en restaurang och en konferensanläggning för vilka vi har projekterat såväl ombyggnad som inredning. Utvändigt byggdes även entrén om för att ge huset en modernare prägel – en stor portal av glas framför entrén har gett fastigheten dess nya namn: Solna Gate. Vi har också projekterat hyresgästanpassningar och ombyggnader av kontorslokaler i huset åt ett flertal hyresgäster i huset. Ansvarig arkitekt var Wivian Eidsaunet.

Fakta


SOLNA GATE


Byggår:

2008

Beställare:

Mengus Stockholm AB

Area:

ca 10 000 m2

Liknande projekt


SVERIGES RADIO

LUMAPARKEN