BONNIER

Efter att Bonnier AB genomgått en omorganisation fick vi återigen uppdaget att inreda deras huvudkontor, vilket resulterade i ett uppdaterat inredningskoncept som fortfarande bygger på idén om att visa upp verksamhetens bredd men också att berätta dess historia.

I det nya kontoret finns Bonniers tidigare fem affärsområden representerade – Books, Film & Theaters, Magazines, Newspapers, Television, där vi nu även har lagt till Digital Media. I entrén finns skärmar där man kan följa senaste nytt från Bonniers webbplatser och annat aktuellt material som påverkar verksamheten. I en liten läshörna längs korridoren har vi dekorerat Bonniers ”appar” på väggarna.

Arbetsmiljön har blivit ljusare och känns mer modern med nya vita kontorsmöbler med en färgklick i form av en skjutlucka. En ny textilmatta tryckt som en jättestor världskarta täcker golvet över hela det öppna landskapet och här visas var i världen Bonniers olika verksamheter finns utspridda.

Det har tillkommit ett nytt mötesrum som fått stämpeln från 2 Park Avenue på Manhattan där Bonniers New York kontor ligger. Tapeterna är fotografier från kontoret och måttanpassade för att passa in perfekt med mötet mellan undertak och snedställda fönster samt grannkvarterets takbrytningar för att få en illusion om att du befinner dig i NYC.

De mindre samtalsrummen/ projektrummen/ mötesrummen har behållit filmtemat men med delvis ny utformning. Det finns Pippi Långstrump-rum, Karlsson på taket-rum, Ingmar Bergman-rum och nu också ett Ingrid Bergman-rum. Ansvarig arkitekt var Wivian Eidsaunet.

Fakta


BONNIER


Byggår:

2011

Beställare:

Bonnier AB

Area:

13000 kvm