LOCUM

2011 flyttade Locum till nya lokaler på Östgötagatan 12 i Stockholm. Vi har varit deras inredningsarkitekt genom hela projektet, där fokus varit att skapa en personlig och modern arbetsplats som speglar både Locums värderingar och vår tid. Locums vision är ”Vårdmiljöer för vård i världsklass”.

Visionen för kontoret var att det både ska leva upp till vad Locum vill stå för i stort, och att alla ska mötas av en hemtrevlig miljö när de kommer till det nya kontoret!

Idén om att Locum ska vara den självklara mötesplatsen för alla som arbetar med fastighetsfrågor inom vården har präglat hela projektet. Receptionen är helt anpassad till de funktioner som krävs i en vårdmiljö och i direkt anslutning ligger hjärtat i kontoret – Locumtorget. Här finns en generös möjlighet att mötas för både anställda, kunder, gäster och besökare.

Inredningen är vald med omsorg och tanken är att alla ska hitta en plats som passar just dem. Möblerna vi har valt är hämtade ur såväl standardprodukter för vårdmiljöer, som från Locums gamla kontor. Variationen mellan gammalt och nytt, olika material och kulörer, högt och lågt, bidrar till hemkänslan, vilket var det viktigaste ledordet i skapandet av Locumtorget. Kontoret i övrigt präglas av samma idé om hemtrevlighet och värme.

Stort fokus har lagts på arbetsmiljön med möjligheter till att koncentrera sig, arbeta i grupp, samt olika typer av mötessituationer. Ansvarig arkitekt var Wivian Eidsaunet.

Fakta


LOCUM


Byggår:

2010-2011

Beställare:

Locum AB

Area:

4227 m²