PFIZER

När läkemedelsbolaget Pfizer blev trångbodda bestämde de sig för att bygga ett nytt kontor som skulle vara mänskligt, varmt och välkomnande. Den strama yttre gestaltningen speglar ett rationellt och flexibelt kontorshus, där det överallt går att åstadkomma enpersonsrum, storrum eller landskap.

Väl inne i huset har vi varit mer lekfulla med fler material, färger och mönster. Materialen är främst ek och glas. Räcken och väggpaneler har mönster inspirerade av människokroppen. Färgsättningen, som huvudsakligen går i ljusa kulörer, är uppbyggd kring ett antal färgfamiljer som skapar variation och tillhörighet och underlättar orienteringen i huset. Starkare kulörer fungerar som signal för vissa funktioner som mötesrum, postfack och pentryn. Ansvarig inredningsarkitekt var Wivian Eidsaunet.

Restaurangen har ungefär 200 platser och betjänar företagets personal. Delar av undertaket är tillverkad i stansad plåt, som med ovanförliggande belysning och färgsättning ger en intressant och dekorativ effekt. Köket projekterades tillsammans med Peggie Ulle på Storköksbyrån.

Fakta


PFIZER


Byggår:

2004-2005

Beställare:

Pfizer