Om oss

Välkommen till Murman!

Kontor för hållbara arbetsliv. Stora fjällanläggningar. Den lilla familjens drömboende. Oavsett vad vi ritar gör vi det med hjärtat.

Hos Murman arkitekter finns 35 kreativa medarbetare som kan bidra med sin kunskap genom hela processen, från planarbete till inredning. Vi har också unik kompetens inom miljövänlig och modern träkonstruktion.

Murman arkitekter grundades 1985 av Hans Murman. Bland de första kunderna fanns några av Stockholms mest ansedda reklambyråer. Snart expanderade kontoret och började rita arbetsplatser, bostäder och fritidshus. Murman har växt organiskt sedan dess och bland företagets mer uppmärksammade projekt finns landmärket Turebergshuset och Sidas huvudkontor i Rissne.

Hos oss finns arkitekter, planarkitekter, byggnadsingenjörer och inredningsarkitekter. Kontoret ägs idag av Ulla Alberts, Helena Andersson, Erik Hovlin, Truls Håkansson och Molly Möller. Hans Murman är också aktiv i företaget.

Vi är ett stort litet kontor, helt enkelt. Med kärlek till både innovation och byggnadstradition.

Bostad

Vi tror på bostäder med bestående kvaliteter, som är flexibla och fungerar över tid. Utan slöseri med resurser. För det krävs nytänkande, erfarenhet och kunskap om både befintliga regelverk och framtidens utmaningar.

På våra ritbord finns plats för stort och smått. Från grundläggande stadsplanering och funktionella flerbostadshus till enskilda villaprojekt med vilda ambitioner.

I en bostad ska du känna ljus, harmoni och balans. Där vill du leva ditt liv, även när det förändras.

Fritid

Vi ritar för människors rekreation och avkoppling, hela vägen från detaljplan till inredning. Miljöer som ska fungera både sommar och vinter och som ska spegla våra kunders identitet.

Vi vet hur man bygger för flöden av människor och leveranser. För allt som ska synas och levas – och för det som helst inte ska märkas. För vår generation och för många efter oss. 

Vi bygger inga kulisser. Våra miljöer och byggnader är gedigna och ritas med människan i fokus.

Inredning och kontor

Rum för energi, men också lugn och harmoni. Miljöer som inspirerar i arbetet och byggnader som vilar i sitt sammanhang. Vi ritar och inreder för både nybyggnad och ombyggnad. För kontor, restauranger och hotell.

Vi vet hur ljud, ljus och strukturer samspelar, men också hur en brandutrymning måste fungera. Och samtidigt som vi håller vi ett vakande öga på nya trender och tillverkare arbetar vi helst med att ta tillvara och återbruka.

Inredning är att förstå verksamheter, behov och hur de ska gestaltas i färg och form.

Kulturmiljö

Vi har lång erfarenhet av att verka i miljöer med stora kulturhistoriska värden. I praktiken innebär det ett arbete med problemlösning i fantastiska byggnader mitt i en levande historia, bland timmermän, plåtslagare och ett nätverk av specialister. 

Vi har mycket god kompetens kring varsamma tillägg, anpassningar och ändringar, där vi möter upp de krav som följer av att jobba i skyddade miljöer. Tillståndsprocesser och myndighetskontakter är en del av uppdraget. Vår målsättning är att i dialog med vår beställare hitta lösningar för en funktionell och värdig användbarhet, nu och framöver, samtidigt som antikvariska och arkitektoniska värden bevaras. Idag har vi bland annat slottsarkitektuppdrag för Haga och Ulriksdals slott.

Vårt fokus är lyhördhet inför det redan byggda med en blick för möjligheter till utveckling och bevarande.