SKURUHALLEN

Skuruhallen invid Skuru skola i Nacka är en kombinerad gymnastiksal, idrottshall och samlingssal. På ca 1800 kvm ryms en fullstor handbollsplan samt läktare, cafeteria, omklädningsrum m.m.

Relief i fasad
Stommen byggdes av prefabricerade betongelement. Vi har givit dem en relief i ett facetterat veckat, flätat mönster, likt fiskfjäll, takspån eller sträckmetall, med en yta av vitcement.

Råa material
Det har ställts höga krav på robusta och slitstarka lösningar i hallen, samtidigt som budgeten varit begränsad. Innerväggar muras av tegel, och råa material har valts även i övrigt, som till exempel undertak av förzinkad sträckmetall. Själva hallen är invändigt klädd med obehandlad träpanel.

Murman Arkitekter har stått för färdigprojektering, efter programhandling av Carlstedts Arkitekter, och fasadutsmyckningen i grafisk betong är gjord av Mikael Göransson. Hallen stod klar 2010.

Fakta


SKURUHALLEN


Byggår:

2009-2010

Beställare:

Nacka Kommun

Area:

BTA ca 2000 m²

LOA ca 1800 m²